Predsednik će lično doneti pomoć

Predsednik Nikolić i njegova supruga Dragica "lično će uputiti" pomoć ugroženima u poplavama, a u ponedeljak će biti upućena novčana i materijalna pomoć.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

15:02

Default images

"Već u ponedeljak" biće poslata prva količina novčane i materijalne pomoći koju je prikupio predsednikov kabinet, najviše hrane i sredstava za higijenu, saopštio je Nikolićev kabinet.

"Nikolić je izrazio je veliku zabrinutost zbog teške situacije u poplavljenim područjima širom Srbije. Predsednik Srbije istakao je da su odlučnost, odgovornost i solidarnost koje su u ovom teškom trenutku pokazali naši građani dobrovoljno se prijavljujući za borbu protiv vodene bujice, još jedan dokaz da smo veliki narod, dostojan svojih slavnih predaka", navodi se u saopštenju.

Nikolić je zahvalio na pomoći zemljama u regionu, Evropskoj komisiji i Rusiji, koja je "prva pohrlila" da pomogne Srbiji, kao i ambasadi SAD na velikoj novčanoj pomoći.

"Predsednik Srbije je posebno zahvalio predsednicima Slovenije, Makedonije i Republike Srpske, koji su s njim razgovarali telefonom i ponudili pomoć u rešavanju ove teške situacije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: