Zatvori nastavljaju da pomažu

Više od 850 zaposlenih i osuđenih iz kazneno-popravnih ustanova dobrovoljno se, tokom noći, pridružilo akcijama odbrane gradova od poplava.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

12:25

Default images

Pritvorenici iz Kazneno-popravnog zavoda u Šapcu evakuisani su tokom noću u KPZ u Sremskoj Mitrovici, dok su istovremeno zaposleni i osuđenici u drugim KP ustanovama angažovani na odbrani od poplava.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija direktor te uprave Milan Stevović i više od 850 zaposlenih i osuđenih iz ustanova za izvršenje krivičnih sankcija dobrovoljno se tokom noći pridružilo akcijama odbrane gradova od poplava.

Upravnici, zaposleni i osuđeni iz KPZ u Nišu, Požarevcu i Beogradu, Okružnog zatvora u Novom Sadu i Zrenjaninu, Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu i Specijalne zatvorske bolnice učestvovali su u punjenju džakova sa peskom u Šapcu.

U Sremskoj Mitrovici 200 zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu u tom gradu i dalje je angažovano na utvrđivanju obale Save, dok je 200 osuđenika "slobodnjaka", koji kaznu zatvora izdržavaju u otvorenom tretmanu, u pripravnosti u slučaju da se situacija pogorša.

Pekare u okviru ustanova u Padinskoj Skeli i Sremskoj Mitrovici u pripravnosti su da u svakom trenutku obezbede oko 2.500 hiljade vekni hleba kao pomoć ugoženom stanovništvu.

Situacija u svim ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija je pod kontrolom, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: