Tadić: Ogromna hrabrost Rakića

Predsednik NDS Boris Tadić izjavio je da je Miodrag Rakić bio njegov najveći prijatelj i najhrabriji saborac.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

18:01

Default images

“Bio je potpuno posvećen sigurnoj budućnosti Srbije i njene dece, a nimalo vlastitoj slavi i pohvalama javnosti. Na dan njegovog odlaska malo je onih koji znaju u kako teškim okolnostima bi danas naša zemlja bila bez njegove ogromne hrabrosti i dela. Od danas, neka to znaju svi. Hvala ti za sve, moj druže, moj brate, veliki čoveče Miki Rakiću“, poručio je Tadić u pisanoj izjavi.

Nova demokratska stranka prethodno je saopštila da je smrću Rakića izgubila odanog prijatelja i saborca, jednog od svojih idejnih tvoraca i osnivača.

"Bio je u svim teškim godinama odani prijatelj i saborac, čija hrabrost, posvećenost budućnosti i sigurnosti građana Srbije skoro da nema uporednika. Miodrag Rakić je otišao tiho, na svoj način, u poslednjoj velikoj borbi. Slava Mikiju Rakiću", saopšteno je iz NDS.

Miodrag Miki Rakić, bivši potpredsednik Demokratske stranke i jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića, preminuo danas u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Rakić je početkom ove godine sa Tadićem napustio DS i bio jedan od osnivača Nove demokratske stranke. Na poslednjim parlamentarnim izborima Miodrag Rakić je bio nosilac liste NDS-a.

Lider DS-a Dragan Đilas uputio je ranije danas saučešće u svoje i u ime Demokratske stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: