Subota, 12.04.2014.

13:25

Radulović pregledan i vraćen u sud

Bivši direktor C marketa Slobodan Radulović biće saslušan u Specijalnom sudu, pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Radulović je danas stigao u Beograd, posle osmogodišnjeg bekstva.

Portparol Specijalnog suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je Radulović tražio da ide pravo u zatvorsku bolnicu, jer se ne oseća dobro.

Radulović je nakon pregleda, koji je obavio specijalista, potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

On je zatim prebačen u zgradu Specijalnog suda gde će ga saslušati krivično vanpretresno veće povodom odredjivanja pritvora, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Radulović bi, prema zakonskoj proceduri, trebalo da bude saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem u roku od 48 sati, od lišavanja slobode.

Specijalna zatvorska bolnica nalazi se u kompleksu Okružnog zatvora u Beogradu, u Bačvanskoj ulici.

Radulović je danas na aerodrom Nikola Tesla stigao oko 12.15 sati. Stigao je redovnim letom iz Moskve.

Bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "stečajna mafija" u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor. Za to vreme krio se u Španiji.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "Stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa C marketom.

Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama.

Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.
Automobil sa Raduloviæem stiže u sud (Foto: Tanjug)
Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa Niveinim proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.

Na hronologiju događaja vezanih za prodaju nekada najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji i načina na koji je to preduzeće postalo vlasništvo Miroslava Miškovića, iako zvanično nije bio učesnik tog procesa, B92 vas podseća OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: