Lavrov: I jug i istok u pregovorima

Rusija spremna da učestvuje u razgovorima sa Briselom i Vašingtonom o budućnosti Ukrajine, ali insistira da i jugoistok Ukrajine bude prisutan, rekao Lavrov.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

12:19

Default images

"Mi smo zaista spremni da razmotrimo multilateralan format pregovora u kojem bi bili zastupljeni Evropljani, Amerikanci, Rusija i ukrajinske strane", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji sa šefom diplomatije Angole u Moskvi, preneo je AFP.

"Zalažemo se da i jug i istok Ukrajine budu prisutni u takvim razgovorima", dodao je on.

Lavrov je ujedno, kako navodi Rojters, odbacio optužbe SAD da Moskva destabilizuje Ukrajinu i rekao da situacija može da se popravi samo ako se uzmu u obzir interesi ruske zajednice u Ukrajini.

Ministar spoljnih poslova Rusije je ponovio apel Moskve da se promeni ustav Ukrajine kako bi se garantovala prava ruskog naroda u toj zemlji.

Nakon Krima, tenzije su zahvatile jugoistok Ukrajine pošto su proruski demonstranti zauzeli zgrade administracija Donjecke, Luganske i Harkovske oblasti, gde su sinoć stigle specijalne jedinice policije iz drugih regiona Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: