"Sednica skupštine BG do 17. maja"

Rok za održavanje sednice gradskog parlamenta je dva meseca od završenih izbora, odnosno 17. maj, najavio je danas sekretar Privremenog organa Goran Vesić.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

10:46

Default images

On je za Jutarnji program TV Pink-a rekao, da posle toga, u roku od mesec dana treba da se izaberu gradonačelnik i gradsko veće. Na prvoj sednici, prvo će biti verifikovani mandati izabranih odbornika, zatim će biti izabran predsednik Skupštine i Admnistrativno mandatna komisija i sekretar, dok ostali izbori ne moraju da budu na toj sednici.

Vesić je dodao da je moguće da na prvoj sednciji bude izabran i gradonačelnik, što zavisi samo od toga koliko će brzo biti napravljen tim koji će voditi Beograd, a ta odluka je na Srpskoj naprednoj stranci (SNS), koja je osvojila apsolutni većinu u Beogradu.

SNS je uvek govorio da će Beograd voditi tim i to je razlika u odnosu na prethodnu vlast, kada ga je vodio jedan čovek, a od samog gradonačelnika će zavisti, koga će sve predložiti u svoj tim, rekao Vesić, precizirajući da gradonačelnik može da bude bilo ko sa odborničke liste.

Većinu tog tima će činiti ljudi koji su vodili grad, to se ne odnosi samo na nas u Privremenom organu, već i na mnoge sekretare, i direktore javnih preduzeća, koji su postavljeni u poslednja tri meseca i koji su uspešno obavljali svoj posao i zaslužili su da nastave da rade, kazao je on.

Na pitanje da li su tačne najave da će on biti menadžer gada, Vesić je odgovorio da je rano govoriti o tome, jer tu odluku će doneti gradonačelnik, ali je odluka pre svega u rukama SNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: