Rasmusen:Rusija pretnja miru Evrope

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je da ruska intervencija u Ukrajini predstavlja pretnju miru i bezbednosti u Evropi.

Izvor: B92

Nedelja, 02.03.2014.

13:40

Default images

Preteći suverenoj naciji, Rusija krši Povelju Ujedinjenih nacija i ugrožava mir i bezbednost u Evropi”, rekao je Rasmusen uoči današnjeg vanrednog satanka Severnoatlantskog saveta u Briselu.

“Savet, koga čine ambasadori 28 zemalja članica, je glavno političko telo NATO, a Rasmusen ga je sinoć sazvao nekoliko sati nakon što je Ukrajina zatražila da joj NATO pomogne u odbrani od ruske intervencije.

Generalni sekretar je u kratkoj izjavi za javnost poručio da NATO u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i istovremeno pozvao tamnošnje vlasti da poštuju prava manjina.

“Danas ćemo razmotriti implikacije ruske vojne akcije”, poručio je Rasmusen i dodao da će nakon satanka Severnoatlantskog saveta biti održan i sastanak Komiteta NATO-Ukrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: