Stabilna Ukrajina interes svih

Stabilna Ukrajina je zajednički interes, saglasili su se danas predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

16:55

Default images

U telefonskom razgovoru, koji je, kako prenosi Rojters, inicirala nemačka strana, Putin i Merkelova su zaključili da je "važno sačuvati teritorijalni integritet Ukrajine", navodi se u saopštenju iz Kabineta nemačke kancelarke.

Najavljeno je, takođe, da će, povodom aktuelne situacije u Ukrajini, redsednik Rusije i nemačka kancelarka biti u stalnom kontaktu.

Do razgovora je došlo nakon jučerašnjeg svrgavanja sa vlasti ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, čiji je opoziv izglasao Parlament.

Ukrajinski parlamnt je takođe oslobodio zatvora Juliju Timošenko i najavio preveremene predsedničke izbore za 25. maj.

Parlament je za predsednika Ukrajine imenovao predsednika parlamenta Aleksandra Turčinova, bliskog saradnika Julije Timošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: