Kijev: Uhapšen 31 demonstrant

Ukrajinska policija do sada je uhapsila 31 demonstranta koji su učestvovali u sukobima sa pripadnicima snaga bezbednosti u centru Kijeva.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

09:09

Default images

U ponedeljak, drugog dana sukoba antivladinih demonstranata i policije, povređeno je više od 200 ljudi, a među njima je i najmanje 26 novinara, javila je agencija Ansa.

Prethodno je generalni tužilac Ukrajine Viktor Pšonka upozorio demonstrante da obustave "masovne nerede", opisujući to kao zločin protiv države, javio je AFP.

I u ponedeljak su hiljade Ukrajina prkosile temperaturi od minus 10 stepeni Celzijusa, nakon što su sukobi sa policijom započeli u nedelju popodne, podseća AFP.

Kako prenose ruski mediji, sukobi demonstranata i policije u centru Kijeva poprimaju sve šire razmere, a učesnici protesta su u centru grada napravili katapult radi obračuna s policijom.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič izjavio je da sukobi između policije i antivladinih demonstranata predstavljaju pretnju "celoj zemlji", dok je Brisel zatražio povlačenje spornog seta zakona o ograničavanju prava na protest.

Janukovič je pozvao je na smirivanje situacije u momentu dok ukrajinskom prestonicom besne najgori sukobi u proteklih nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: