SNS prihvata poziv DS o Vojvodini

Srpska napredna stranka spremna je da razgovara sa demokratama o rešavanju pitanja Statuta Vojvodine, izjavio je danas funkcioner SNS Nikola Selaković.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

12:04

Default images

Selaković je Tanjugu rekao da SNS u tom smislu prihvata incijativu potpredsednika DS Miodraga Rakića da kao država, ali i stranka, i mimo tehničke radne grupe koja se bavi tim pitanjem, razgovara sa DS o Statutu te pokrajine.

"SNS kao trenutno najjača državotvorna snaga na političkoj sceni Srbije spremna je da razgovara sa DS o rešavanju pitanja Statuta AP Vojvodine i u tom smislu prihvatamo inicijtivu potpredsednika DS Rakića da kao država, ali i stranka i mimo tehničke radne grupe koju je formirala Skupština Vojvodine razgovaramo sa DS o pitanju Statuta pokrajine i njegovom rešavanju", rekao je Selaković, koji je i ministar pravde.

Rakić je u autorskom tekstu u današnjoj "Politici", između ostalog, naveo da je pitanje Vojvodine suštinsko pitanje autonomije, koje mora biti rešeno političkim dogovorom ukoliko se želi postići stabilno i dugoročno rešenje.

"Može li se rešiti pitanje Statuta Vojvidine bez dijaloga sa SNS ili bez dijaloga sa DS u drugom slučaju. Pitanje Vojvodine je suštinsko pitanje autonomije koje mora biti rešeno politikim dogovorom ukoliko želimo stabilno i dugoročno rešenje", rekao je Rakić i dodao da DS mora svakodnevno raditi na tim pitanjima bez obzira na to da li je SNS u ovom trenutku spremna da donosi i po njih teške političke odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: