"Privremeni organ - kazneni organ"

Predsednik DS Dragan Đilas optužio je državnu vlast da namerava da protivzakonito smeni 13 gradskih sekretara i funkcionera.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 09.12.2013.

12:42

Default images

Đilas je, na konferenciji za novinare, rekao da se u ovom trenutku priprema 13 rešenja o razrešenju sekretara, među kojima su i oni koji nisu članovi nijedne stranke i koji su, kako navodi, odgovorno obavljali svoj posao i omogućili da Beograd funkcioniše.

Ukoliko se danas po podne, u 18 sati, na sednici Privremenog organa uprave donese odluka koja se priprema, Đilas je rekao da će to značiti da je privremeni organ, zapravo, kako je rekao, "istražno-kazneni organ".

Na pitanje da li će predstavnica DS u Privremenom veću Tatjana Pašić ostati u njegovom sastavu ukoliko se donese takva odluka, Đilas je odgovorio da ne postoji opravdanje da Pašićeva u tom slučaju bude deo tog tela.

"Ako Privremeni organ prekrši zakon, onda ne postoji opravdanje da (predstavnica DS u njemu) Tatjana Pašić ostane deo tog organa... Privremeni organ po zakonu obavlja samo tehničke i neodložne poslove i nema pravo da donosi kadrovska rešenja, osim ako ne dokaže da neki sistem ne funkcioniše, a ovde sve funkcioniše", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Predsednik DS je naveo i da vlast namerava da smeni i direktore beogradskih javnih preduzeća, a da je hajku i progon DS nastavila I hapšenjem direktora Ribarske Banje Branislava Katančevića.

"Hajku i progon DS vlast je nastavila i hapšenjem bivšeg direktora Ribarske Banje Branislava Katančevića u petak, kada su uhapšeni I osumnjičeni za narko-biznis, i njemu je određen pritvor do 30 dana", rekao je Đilas.

Istakao je da je vlast tim hapšenjem poslala poruku svima koji bi hteli da se priključe DS i podsetio da je Katančević napustio tu stranku pre šest godina i da je na prethodnim izborima kao kandidat grupe građana u Kruševcu pobedio sve velike stranke i zatim se pre godinu dana ponovo priključio DS, kada je izbačen iz gradske vlast I smenjen sa mesta direktora banje.

"To je bila ubedljivo najbolja ustanova tog tipa u Srbiji. Investicije su iznosile više od 12 miliona evra, zaposleno je 220 ljudi, a popunjeno je 95 odsto kapaciteta", rekao je Đilas.

Đilas naglašava da Privremeno veće, po zakonu, obavlja tekuće neodložne poslove i da nema pravo da donosi kadrovska rešenja, osim ako sistem ne funkcioniše, ali da u Beogradu, kako naglašava, sve funkcioniše.

"Nema razloga da se smenjuju ovi ljudi", poručio je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: