Petak, 29.11.2013.

12:26

KP, Euleks i Kfor čuvaju izbore

Kosovska policija, Euleks i Kfor će se starati o bezbednosti tokom drugog kruga izbora na Kosovu, a posebna pažnja biće usmerena na opštine severno od Ibra.

Izvor: Tanjug

Default images

U zajedničkom saopštenju Kosovske Policije, Euleksa i Kfora navodi se da će posebne mere biti primenjene u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, gde će Kosovska policija biti prisutna ispred biračkih centara i na drugim ključnim mestima, uz vidljivu podršku Euleksa.

Kfor će, kao treći odgovorni, takodje biti prisutan u blizini biračkih centara i njegove snage će biti rasporedjene širom Kosova sa fokusom na sever, sa mogućnošću da u svakom trenutku interveniše.

Operacija na severu ima za cilj da garantuje pravo gradjana da glasaju, kako bi izborni proces mogao da se odvija na miran i uredan način, navodi se u saopštenju.

"Kosovska policija, Euleks i Kfor su spremni da odmah intervenišu ukoliko izborni proces bude pod pretnjom ili ako bezbednost i sigurnost birača, članova komisije na biračkom mestu, službenika OEBS-a zaduženih za izbore ili posmatrača na biračkim mestima budu ugroženi", navodi se u saopštenju.

Kfor će, kako se navodi, takodje biti u mogućnosti da rasporedi svoje jedinice u svakom delu Kosova, kao podršku Kosovskoj policiji, kako bi, ukoliko je potrebno, doprineo sigurnom i bezbednom okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

15 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: