O novcu male Tijane 3. decembra

Novac namenjen lečenju Tijane Ognjanović i dalje je na tri računa porodice, a ostavinska rasprava biće završena 3. decembra, rečeno danas pred sudom u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 26.11.2013.

00:47

Default images

Postupak za raspravljanje zaostavštine otpočeo je danas pred Prvim osnovnim sudom, a prvo ročište je trajalo oko pola sata.

Tijana Ognjanović (8) je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu čekajući transplantaciju srca, za koju je u humanitarnoj akciji sakupljeno 2.580.000 miliona evra, posle čega su tabloidi njenu porodicu optuživali zbog povraćaja novca.

Tijanini otac i majka nisu želeli da danas daju opširnije izjave za medije i rekli su da će to učiniti kada se slučaj konačno završi 3. decembra.

U sudnici se čulo da je porodici Ognjanović banka predložila da prebaci novac sa Tijaninog računa na novi račun na ime njene majke Jelene, kako bi mogli njim da raspolažu i karticom plaćaju sve troškove u Hjustonu.

Takođe, rečeno je da sredstva nisu dirana, osim u slučaju plaćanja troškova lečenja.

Sud je danas zatražio i od banke da dostavi sve podatke o prebacivanju sredstava tokom lečenja sa dva računa na ime Tijane Ognjanović (devizni i dinarski) na drugi, koji je otvoren na ime njene majke.

U postupku kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović, a oni su pred sudom izneli predlog da sav novac sa tri računa bude objedinjen na jednom i sve bude obuhvaćeno pod ostavinsku sumu.

Odluka o tome biće doneta pre 3. decembra, kada je sledeće ročište.

Podsetimo, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je 14. novembra da "nije utvrđeno da je sa računa Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta osim za njeno lečenje".

Dačić je dodao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa i u tom smislu je predložio osnivanje fondova za lečenje obolele dece.

Prema pisanju medija, za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akcji prikupljeno je 2.580.000 miliona evra, od čega je za lečenje u Hjustonu plaćeno 1,1 milion dolara.

Sa još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana devojčice koštala 1,6 miliona dinara.

Na Tijaninom računu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke još 1,26 miliona evra, pišu mediji.

Tijanini roditelji, inače, imaju pravo da sudu predlože isključenje javnosti sa suđenja radi zaštite porodičnih interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: