Produžen pritvor Dreničkoj grupi

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici produžio je danas pritvor za još dva meseca optuženima iz takozvane Dreničke grupe OVK koji su okrivljeni za ratne zločine.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

18:43

Default images

To je za prištinske medije potvrdio Arijanit Koci, advokat Samija Ljuštakua, predsednika opštine Srbica i bivšeg komandanta dreničke operativne zone OVK.

"Danas sam dobio odluku. Na zahtev tužioca, mom klijentu i drugima je produžena mera pritvora još za dva meseca", rekao je advokat Koci.

Neki od optuženih iz Dreničke grupe se nalaze u pritvoru od 31. maja, a optuženi su za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistvo, za koje se pretpostavlja da su izvršeni u centru pritvora OVK u selu Likovce, tokom 1998. godine.

Pored bivšeg vrhovnog komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija i Ljuštakua, na optužnici su i imena poslanika Skupštine Kosova Fadilja Demakua, predsednika opštine Glogovac Nedžata Demakau, Agima, Baškima, Dritona i Seljmana Demaaj, Jahira Demakua, Zećira Demakua, Sabita Gecija, Ismeta Hadža, Sahita Jašarija, Isnija Tačija i Avnjai Zabeljija.

Prema toj optužnici, Seljimi se optužuje da je izvršio sedam krivičnih dela, dok se Ljuštaku, Sahit Jašari i Sabit Geci optužuju za ubistvo tadašnjeg komandanta policije u Glogovcu Ivana Bulatovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: