Požar u "Kontrastu" zbog prskalica?

U nastavku suđenja za tragediju u diskoteci "Kontrast" na osnovu izveštaja stručnog savetnika Dragana Radmilca, požar su najverovatnije izazvale prskalice.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2013.

07:40

Default images

Radmilac je izneo i primedbe na rad timova veštaka i zbog njihovih propusta se ne može doći do odgovora na važna pitanja.

On je pojasnio da sudski veštaci nisu dokumentovali istražne radnje u postupku precizirajući da nije opisan način uzimanja kablova, kao i drugih detalja na osnovu kojih se ne može utvrditi uzrok požara.

Podsetimo da se u nalazima timova Nacionalno-kriminalističkog centra i Instituta za preventivu navodi se da su uzrok požara bili kratki spojevi na instalacijama.

Prisustvo stručnog savetnika je novina prema novom Zakonu o krivičnom postupku, a njega je u ovom postupku angažovala odbrana okrivljenog Slaviše Stanišića, zakupca diskoteke.

Inače, optužnica vlasnika, zakupce i električara tereti za izazivanje opšte opasnosti i opšte sigurnosti za požar u kojem je život izgubilo šestoro mladih ljudi.

Suđenje u Višem sudu nastavlja se ove i sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: