Oland rekordno nepopularan

Popularnost francuskog predsednika Olanda opala je ovog meseca na samo 26 odsto, što je rekordno nizak rejting jednog predsednika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2013.

22:39

Default images

Anketu je sproveo BVA koji je naveo da je ovo prvi put u poslednje 32 godine, od kako taj instiut ispituje javno mnjenje, da rejting predsednika Francuske padne ispod 30 odsto.

Olandova popularnost počela je da opada ubrzo posle njegovog izbora u maju 2012. godine, a socijalistički lider se nalazi i na udaru zbog povećanja poreza, nezaposlenosti i neslaganja oko vladine politike prema imigrantima, napomenula je agencija Rojters.

Prema anketi, 97 odsto desno orjentisanih ispitanika ima loše mišljenje o Olandu, 84 odsto smatra da vladina politika nije efikasna, a 74 odsto da nije pravedna.

Ispitivanje je obavljeno 24. i 25. oktobra.

U anketi koju je u četvrtak objavila kompanija "Interaktv pol" četiri petine ispitanika je navelo da smatra da Oland neće pobediti na sledećim predsedničkim izborima 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: