Lagos:Avion pao na pistu, 13 mrtvih

Broj žrtava nesreće u Lagosu, kada se avion sa 20 putnika zapalio po poletanju i srušio na pistu popeo se na 13, saopštili su nigerijski zvaničnic.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2013.

12:32

Default images

"Smrt 13 osoba je potvrdjena, ima šestoro povredjenih i još se ne zna šta se dogodilo s jednom osobom", saopštilo je nigerijsko Ministarstvo zaduženo za vazdušni saobraćaj, dodajući da se u avionu nalazilo 13 putnika i sedam članova posade".

U avionu je bilo 20 osoba, navodi AFP, dodajući da se nesreća desila zbog kvara na motoru. Rojters navodi da je u avionu bilo 27 ljudi, od kojih sedam članova posade.

Ranije je Rojters javio, pozivajući se na očevice, da je u pitanju manji putnički avion koji je leteo na domaćoj liniji.

"Bilo je mnogo dima (...) nemamo pristup. Vatrogasci žure na mesto nesreće", rekao je Rasaki Rakod britanskoj agenciji.

Kako prenose mediji, motor aviona se zapalio tokom poletanja i letelica se ubrzo srušila na pistu. Avion kompanije Asošijeted Erlajn leteo je za Akure, na jugozapadu Nigerije, naveli su zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: