Đilas: Tek sada neću da ćutim

Smenjen sam jer sam progovorio o tome da se u Srbiji uvodi diktatura. Ako vodite Beograd, nemate pravo da ćutite, kaže smenjeni gradonačelnik Dragan Đilas.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

08:01

Default images

"Mnogo je onih koji misle kao ja, onih koji vide što vidim i ja. Pristojan svet nema pravo da ćuti o apsolutizmu u koji Srbija ulazi, a na ćutanje tek ja nemam pravo, jer sam dobio većinsku podršku Beograđana da govorim u njihovo ime. Vreme Miloševića nismo zaboravili i nikako nemamo pravo da ćuteći pustimo da se takav režim vrati u bilo kom obliku", kaže Đilas.

On kaže da sada kada je smenjen namerava da govori još glasnije o stvarima "o kojima bi oni koji su ga smenili voleli da ćuti".

"Danas niko ko se bavi politikom nema pravo da ćuti dok vlast Srbiju populistički vodi u ekonomsku katastrofu. Niko nema pravo da zbog svoje nesposobnosti zajedno sa Krstićem i Radulovićem oduzima budućnost našoj deci. Onaj ko za godinu i po zaduži zemlju za šest milijardi evra, a izgradi manje od 10 kilometara auto-puta mora da položi račun", smatra Đilas.

Lider DS dodaje da ne bi voleo da uslede protesti zbog njegove smene.

"Ne želim i da zbog protesta i blokada ulica trpe Beograđani u saobraćaju. Više sam za ozbljinu peticiju za uvođenje direktnog izbora svih gradonačelnika u Srbiji ,uključujući i Beogradu. Od toga bismo svi imali koristi", kaže Đilas.

Smenom Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda pala je i gradska vlada, ali svi ostaju na dužnosti i obavljaju svoje poslove do izbora novog rukovodstva.

Đilas kaže da ne očekuje sada da će da počne izgradnja Beograda na vodi, već samo nova hapšenja i afere.

Govoreći o premijeru Ivici Dačiću, lider DS kaže da je on na tom mestu samo zahvaljujući "lošoj matematici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: