"Pokušavam da prodam firmu, ali..."

Dragan Đilas kaže da već dve godine pokušava da proda svoju firmu "Multikom" i da je svestan da u Srbiji nije prednost ako se u politiku uđe kao ostvaren čovek.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

14:56

Default images

"U celom svetu je najvažnija preporuka kad u politiku ulazite kao ostvaren čovek, da li u privatnom biznisu, kadrovskoj karijeri, ili da imate nešto što ste stvorili sami, ali to kod nas nije prednost", rekao je predsednik DS na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Đilas, koji je i gradonačelnik Beograda, kazao je da nigde u svetu nije problem da ste istovremeno u politici i suvlasnik ste firme, koja pri tome ne radi sa državom, te da je on, svestan toga da je i vlasnik i funkcioner, ušao u proces prodaje svoje firme. Nije lako, međutim, dodao je Đilas, prodati najveću kompaniju, ne samo u Srbiji nego i u bivšoj Jugoslaviji u turbulentno vreme kada nema investicija.

"Ja na tome intenzivno radim i nadam se da ću uspeti", rekao je Đilas i dodao da je istovremeno saglasan s liderom LDP Čedomirom Jovanovićem, koji, nasuprot njemu, smatra da ima pravo da nastavi da se bavi biznisom od kojeg žive on i njegova porodica.

"Slažem se sa Jovanovićem da je sve to po zakonu, koji propisuje šta se dešava ako imate firmu, a političar ste i vaše je pravo da nastavite da se bavite biznisom", poručio je lider demokrata.

A on je, kaže, odlučio da proda firmu zato što je čovek koji ne živi od politike, ali živi za politiku.

"Ja sam tu odluku odavno doneo i nadam se da ću uskoro moći da kažem da sam i taj deo poslovne karijere zauvek završio", zaključio je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: