Rijad: Napadnuta verska policija

Nepoznate osobe zapalile su ulaz u zgradu saudijske verske policije, što je redak napad na pripadnike ovih organa reda koje mnogi kritikuju zbog surovosti.

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

22:36

Default images

Nekada poznata kao Odbor za promovisanje vrlina i sprečavanje poroka, verska policija patrolira ulicama kako bi osigurala segregaciju polova i adekvatno ponašanje ljudi u skladu sa islamskim učenjem.

Ova policija ima ovlašćenje da hapsi i više puta je izazvala oštre kritike u vezi sa slučajevima kada je policija progonila ljude u automobilu što se završavalo fatalno, nakon čega je ova praksa zabranjena. Verska policija nije želela da komentariše preko telefona, ali je portparol rekao za list "Al vatan" da se napad dogodio u subotu.

"Napadači su podmetnuli požar na ulazu u zgradu odeljenja policije u gradu Tuhrat al Badeia, zapadno od Rijada ", rekao je portparol verske policije Abdul Rahman al Šeri, dodajući da niko nije povređen u ovom incidentu.

Saudijska Arabija, apsolutistička monarhija, sledi stroge vehabijske zakone sunitskog islama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: