Zašto Zaječar još nema vlast?

Iako su vanredni izbori u Zaječaru završeni pre skoro dva meseca, gradonačelnik i gradsko veće još nisu izabrani.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2013.

16:35

Default images

Lokalni URS upozorava da to nije slučajno, da je sva vlast u rukama predsednika Skupštine grada Saše Mirkovića iz SNS-a. Mirković odbacuje optužbe i kaže da je zakonito izabran.

"Nedopustivo je, a i ne postoji ni u jednom gradu u Srbiji da sva vlast bude skoncentrisana u rukama jednog čoveka, kao što je to slučaj sa naprednjakom Sašom Mirkovićem, koji istovremeno obavlja tri funkcije i u trostrukom je sukobu interesa", tvrdi Ivan Joković iz zaječarskog URS-a.

S druge strane, predsednik gradske skupštine Zaječara Saša Mirković, koji je prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, još na funkciji pomoćnika ministra za saobraćaj, odbacuje ove optužbe.

Agencija za borbu protiv korupcije je od početka godine više puta upozoravala da je Mirković u sukobu interesa.

U januaru je Agencija dala mišljenje da Mirković ne može istovremeno da bude odbornik Skupštine grada Zaječara i pomoćnik ministra saobraćaja.

U maju je Agencija obavestila Ministarstvo saobraćaja da je Mirković u sukobu interesa, jer je pomoćnik ministra i član Privremenog organa i pokrenula postupak protiv njega.

U Agenciji ističu da su ih iz Skupštine grada Zaječara krajem jula obavestili o stupanju Mirkovića na funkciju predsednika Skupštine i dodaju da je ovaj predmet u postupku obrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: