Ponedeljak, 12.08.2013.

20:29

Država mora da plati SOS kanalu

Privredni sud u Beogradu presudio je da su Ratel i RRA dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara, saznaje Danas.

Izvor: Danas

Default images

Naime, ovaj sud je doneo presudu po tužbi SOS kanala, koji je tužio Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) i Republička radiodifuzna agencija (RRA), radi nadoknade štete koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije na javnom konkursu 2006. godine.

Podsećanja radi, SOS kanal je tada od Ratela dobio frekvenciju koja je neispravna, odnosno frekvenciju koja po međunarodnoj raspodeli pripada državnoj televiziji Rumunije.

Sud je sada ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu.

"Tuženi su, osim što su mu dodelili nekoordiniran i neispravan kanal, propustili da preduzmu radnje da šteta bude otklonjena", navodi izvor Danasa.

Takođe, kako dodaje, sud je utvrdio da predmetna frekvencija nije smela da bude u prometu s obzirom da se znalo da na njoj postoje smetnje, te nije bilo ni dozvoljeno da se dodeljuje nijednom emiteru, piše Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: