Završena sednica SNS

Predsedništvo SNS završilo sednicu na kojoj se razmatrao predlog premijera Dačića da Vlada nastavi da funkcioniše bez URS i lidera te stranke Mlađana Dinkića.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 31.07.2013.

00:27

Default images

U toku je konferencija za novinare.

Dačić je pozvao SNS da nastave zajedno da rade u Vladi Srbije i rekao da su, ukoliko naprednjaci to ne prihvate, jedino rešenje izbori ili formiranje nova koalicije bez SPS. Lider SNS-a Aleksandar Vučić do sada nije davao zvanične izjave o najnovijem obrtu u vezi sa rekonstrukcijom vlade.

Dačić se posle toga sastao s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a na sastanku je delom učestvovao i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

U međuvremnu, lider URS Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare optužio premijera da obmanjuje javnost u želji da zadrži premijersko mesto, a što se URS-a tiče, dodao je, oni će ubuduće biti konstruktivna opozicija.
Sednica Predsedništva SNS (Tanjug)
U očekivanju da naprednjaci odgovore na ponudu premijera ostaju potpuno različita viđenja razgovora koji su vođeni prekjuče i juče i između lidera SNS, SPS i URS, a koja su izneli Dačić i Dinkić.

Premijer tvrdi da je ponuda o novim mestima za URS koju je Dinkić izneo juče sasvim neprihvatljiva, lider URS kaže da je za SNS to bilo prihvatljivo, što mu je lično, kako je rekao, potvrdio Aleksandar Vučić. Takođe, Dinkić je rekao da on to nije tražio, već da mu je to ponuđeno.

Dačić predlog Dinkića da bude potpredsednik zadužen za investicije vidi kao opasnost od stvaranja novog superministarstva, dok lider URS to objašnjava željom da radi, dovodi investitore i da zaposli Srbiju.

Konačno, premijer je napomenuo da nije želeo da ponižava ni Dinkića, ni URS, pa mu je ponudio da bira neki treći resor, izuzev finansija i privrede, za koje premijer smatra da ih Dinkić nije dobro vodio.

Dinkić je, međutim, kazao da je premijer bio iznenađen time što je URS pristao da se resor privrede i finansija podeli, pa kako to nije očekivao, uplašio se za svoju funkciju ako te resore dobije SNS, i zato je odlučio da više ne sarađuje s URS-om.

Iz SNS su ukazali da ta stranka ne deli isti stav sa socijalistima o Ujedinjenim regionima Srbije. To je gostujući u vestima B92 rekao potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović.

Funkcioner naprednjaka Zoran Babić je kratko rekao da ne želi da prejudicira stav stranke.

Nekadašnji prvi čovek SNS-a, a sada predsednik Srbije - Tomislav Nikolić podržao je predlog premijera Dačića da oni koji su do sada vodili finansije i ekonomiju to ubuduće ne treba da rade. Nikolić je pozvao SNS da se izdigne iznad partijskih interesa koji joj sada govore da ide na nove izbore, da ubrzano okonča rekonstrukciju vlade i da za izbore uvek ima vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: