Blic: I RTS čeka rekonstrukciju

Način budućeg finansiranja RTS-a i ukidanja pretplate neće biti poznati bar do iduće nedelje. Blic nezvanično saznaje da se čeka rekonstrukcija vlade.

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 25.07.2013.

07:33

Default images

Podsetimo, uprkos najavama da će Ministarstvo kulture u sredu predstaviti nacrte zakona o elektronskim medijima i javnim medijskim servisima, to se juče nije dogodilo, a za B92 je iz tog ministarstva rečeno da se sve odlaže za oko sedam dana.

Osim što je više izvora "Blicu" potvrdilo da u Ministarstvu kulture zapravo čekaju ishod dogovora o rekonstrukciji Vlade, taj list piše i da je razlog odlaganja predstavljanja nacrta zakona o elektronskim medijima i javnim servisima i to što su eksperti EU zaduženi da pomognu u pripremi ovih zakona ocenili da su oni veoma loši.

Direktor RTS Aleksandar Tijanić kaže da su "jasno rekli da novca imaju do avgusta", ali nije odgovorio kako će se RTS finansirati nakon toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: