Užice:Kraj epidemije od klostridije

Zavod za javno zdravlje Užice odjavio je u petak epidemiju izazvanu bakterijom klostridijom na odeljenju ortopedije u Užicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2013.

13:02

Default images

Direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević je rekla da su od proglašenja epidemije 24. aprila ,u užičkoj bolnici preminula tri pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo klostridije, a da je njih 20 ukupno zaraženo ovom bakterijom, od čega se sedmoro još nalazi na infektivnom odeljenju.

Rakovićeva je za Tanjug rekla i da je komisija za unutrašnji nadzor završila rad i da se čeka izveštaj komisije iz Beograda o spoljašnjem nadzoru, kako bi se oba izveštaja o tome da li je bilo propusta u radu na odeljenju ortopedije objavila zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: