Kacin: Priče o priznanju nekorektne

Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin rekao je da su rasprave u Srbiji o tome ko je briselskim dogovorom priznao nezavisnost Kosova neadekvatne i nekorektne.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2013.

18:38

Default images

Kacin je rekao da od početka dijaloga jasno je rečeno da on nije o statusnim pitanjima.

"Pre nego što se krenulo sa dijalogom bilo je jasno dogovoreno da on nije o statusu i zato je van tog okvira i van pameti da bilo koji političar u Srbiji to koristi za unutrašnjepolitičko prepucavanje", rekao je Kacin u izjavi za Tanjug.

Kako je rekao, ako neko želi da učestvuje u politici, onda mora pre toga znati osnovne principe i okvire.

" I zato je to pitanje neadekvatno i takve rasprave su sasvim van racionalnog okvira", dodao je Kacin. Beograd i Priština su, kako je istakao, pokazali da im je stalo do građana, bolje ekonomske budućnosti i socijalne sigurnosti.

"Pokazali su da razumeju da prazan džak nikada ne stoji sam po sebi, da ga treba nečim napuniti i da sebe treba na neki način posvetiti i ekonomski zaposliti", rekao je on. Prema njegovim rečima, ekonomija je ta koja sve omogućava.

"I zato taj veliki dogovor treba posmatrati pre svega u funkciji bolje ekonomske budućnosti i to važi za sve - i za Beograd i za Prištinu, a posebno za severnu Mitrovicu", zaključio je Kacin.

Izvestilac EP boravi u poseti Beogradu, gde će zajedno sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem učestvovati na konferenciji "Srbija u bezbednosnim i ekonomskim izazovima evro-atlantskih prostora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: