RS: Provera 3.000 stranih diploma

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija potvrdio je da se na proveri nalazi oko 3.000 stranih diploma.

Izvor: B92

Subota, 13.04.2013.

18:35

Default images

Prema njegovim rečima, sve nostrifikovane diplome prosleđene su u Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja u Mostaru.

"Najvažnije je da smo pokrenuli postupak provere i da je pri samom kraju procedura izmene pravilnika kojim će biti dodatno pooštrena procedura priznavanja diploma stečenih u inostranstvu", naglasio je resorni ministar u izjavi za "Glas Srpske".

Najavio je da će se u narednom periodu raditi na smanjenju broja gostujućih profesora na javnim univerzitetima i to postepeno kako bi se napravilo više prostora za angažovanje domaćeg kadra.

Ministar smatra i da postoji potreba za kontrolom u svim obrazovnim ustanovama kada je reč o njihovom radu, ali i zapošljavanju kadra, jer postoje primedba inspekcije da mnoga zakonska i podzakonska rešenja nisu dovoljno precizna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: