DRI: Postupak protiv Bajatovića

DRI podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora JP Srbijagas Dušana Bajatovića. Srbijagas: Otklonićemo sve nepravilnosti.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

13:28

Default images

DRI je Prekršajnom sudu u Novom Sadu podnela zahtev zbog nepravilnosti utvrđenih u kontroli finansijskih izveštaja o poslovanja tog preduzeća u 2011. godini.

U izveštaju DRI objavljenom na sajtu (www.dri.rs) navedeno je da ta institucija nije izrazila mišljenje o finansijskim izveštajima Srbijagasa za 2011. jer za to nije mogla da pribavi dovoljno odgovarajućih revizorskih dokaza.

Najavljeno je da će nakon razmatranja izveštaja koji je dostavljen Skupštini Srbije i Srbijagasu, DRI preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti.

Srbijagasu je dat rok od 90 dana da dostavi DRI izveštaj o otklanjanju nepravilnosti koje su utvrđene u reviziji finansijskih izveštaja tog preduzeća za 2011. godinu.

Srbijagas se oglasio saopštenjem u kom navodi da je izveštaj DRI "odlična podloga za unapređenje rada".

"JP Srbijagas u potpunosti prihvata preporuke iz Izveštaja DRI o poslovanju Srbijagasa u 2011. godini. U odazivnom roku od 90 dana, JP Srbijagas će otkloniti sve nepravilnosti u ocene iz nalaza revizora, u punoj saradnji sa DRI. Neke od primedbi sadržane u Izveštaju su već otklonjene ili je njihovo otklanjanje u toku", navelo je to preduzeće.

Srbijagas dodaje da je DRI detaljno informisana o "načinu i metodologiji rada, kao i o procedurama".

"Nismo u svemu bili saglasni sa stavom DRI, ali shodno zakonu, Izveštaj DRI će biti u potpunosti implementiran u budući rad JP „Srbijagas“. U tom smislu, Izveštaj DRI predstavlja odličnu analizu i podlogu za unapređenje procesa rada i procedura odlučivanja u Srbijagasu", poručuju iz tog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: