Subota, 16.03.2013.

13:08

"Moraćemo da sačekamo još na datum"

Srbija će, zbog kosovskog pitanja, verovatno još morati da sačeka na dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU, kaže predsednik JS Dragan Marković.

Izvor: Beta

Default images

"EU stalno nešto novo traži od Srbije. Teško da će državni vrh Srbije da prihvati ono što traži (visoka predstavnica EU) Ketrin Ešton", rekao je Marković na sednici Glavnog odbora Jedinstvene Srbije u beogradskom Centru "Sava", govoreći o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

"Možda ćemo morati još malo da sačekamo za taj datum, ali i do sada smo živeli bez EU", dodao je Marković.

On je rekao da to ne znači da Srbija treba da odustane od evropske integracije, ali je istakao da ne treba da pristane na zahteve EU zbog kojih bi ostala bez dela svoje teritorije - Kosova i Metohije.

"Siguran sam da državni vrh neće pristati ni na šta što narušava Ustav Srbije i u tome imaju našu punu podršku. Srbi na Kosovu i Meohiji ne mogu biti nevladina organizacija", rekao je Marković povodom zahteva Beograda o formiranje zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

Marković je rekao da ne očekuje nikakve vanredne izbore, a da bi, ako bi se dogodili, JS nastupio u istoj koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: