Finale "Beseda u Zoranovu čast"

Finalno takmičenje "Besede u Zoranovu čast", koje se održava u znak sećanja na premijera i lidera DS Zorana Đinđića, biće održano večeras u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2013.

07:23

Default images

Takmičenje osmi put organizuju DS i Fondacija "Dr Zoran Đinđić", a odvijaće se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sa početkom mu 18 sati.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Đinđićev citat - "Srbija će biti bolja nego što jeste, ako svi mi budemo bolji nego što jesmo".

Kvalitet besede, originalnost izvođenja, jasnost poruke i reakciju publike ocenjivaće stručni žiri, navodi se u saopštenju DS.

U žiriju su lider DS Dragan Đilas, predsednica Fondacija "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić, počasni predsednik DS Boris Tadić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, glumice Dara Džokić i Hristina Popović i reditelj Dejan Mijač.

Promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je definisao upravo Đinđić, "želimo da omogućimo mladim ljudima, bez obzira na njihovu stranačku, nacionalnu, versku ili polnu pripadnost, da iskažu svoje liderske potencijale i unaprede veštine besedništva", navodi DS.

Sutra, 12.marta, navršava se 10 godina od ubistva Đinđića, u atentatu u dvorštu zgrade Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: