Nađeni ostaci F-16,pilota još traže

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su italijanske spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letelice, za koju se veruje da je nestali F-16.

Izvor: Tanjug, index.hr

Ponedeljak, 28.01.2013.

22:44

Default images

Američki borbeni avion F-16, iz baze u Avijanu, sinoć je nestao nestao iznad Jadranskog mora, pošto je pilot prijavio da ima problem sa letelicom.

Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.

Vojni avion, baziran u Avijanu na severu Italije, nestao je sinoć s radara iznad italijanske obale Jadranskog mora. U moru kod Ravene tokom noći pronađeni su tragovi goriva. Potraga je intezivirana upravo na tom području.

U potrazi su učestvovali drugi avioni koji su sinoć leteli zajedno s njim, i italijanska obalska straža, kao i brod "Moon" splitskog "Brodospasa".

Izvršni direktor "Brodospasa" Mladen Brodarić potvrdio je da se brod "Moon" uključio u akciju potrage, po nalogu Lučke kapetanije u Raveni.

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva leteo je zajedno sa drugim avionima kada se prekinula njegova veza sa bazom NATO-a u Avijanu, na severoistoku Italije, prenela je agencija Frans pres.

Pilot je prijavio problem u poslednjoj poruci bazi oko 19 sati, javila je italijanska novinska agencija Ansa. Jedan od pilota tvrdi je čuo poziv u pomoć kolege iz nestalog lovca, ali da nije video gde je avion pao.

Pentagon je sinoć potvrdio informaciju da je "lovac" nestao, nakon čega je pokrenuta i potraga, u kojoj učestvuju drugi avioni koji su leteli zajedno s njim, kao i italijanska obalska straža.

Nedaleko od obale Ćervije se pre tri godine srušio avion istog tipa, ali pilot je uspeo da iskoči, a spasao ga je lokalni ribar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: