Zagreb: Pritvor za bombaša

Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor Vojislavu Blaževiću (54), osumnjičenom za podmetanje dve eksplozije u Zagrebu prošle nedelje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2013.

16:49

Default images

Istražni sudija Vera Polak-Presečki odredila mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Njegov advokat Branko Šerić najavio je žalbu na tu odluku.

Hrvatski istražitelji ispitali su danas Blaževića u zagrebačkoj bolnici u kojoj se nalazi pošto je lakše povredjen u drugoj ekspoloziji 11. januara, a on se branio ćutanjem. Uz to, Blažević štrajkuje gladju, pa je u bolnici primio infuziju.

Zbog dve prošlonedeljne ekspolozije u Zagrebu policija je juče uhapsila 54-godišnjeg Blaževića, ali za sad nije utvrdjen motiv.

Za sad ga policija sumnjiči zbog dovodjenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, a za to krivično delo preti kazna do pet godina zatvora.

Istraga o eksplozijama u Zagrebu i dalje traje.

Eksplozije su se dogodile 9. i 11. januara u Aleji Bolonja. Dok je u prvoj eksploziji pričinjena samo materijalna šteta, u drugom slučaju povredjen je 54-godišnjak koji je i osumnjičen za podmetanje obe ekspolozije.

Hrvatska policija je uhapsila muškarca koji je pod pseudonimom "komandant Šamil" na Jutjubu pozvao na nove "terorističke napade" u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: