Ćirilizacija autobusa u Novom Sadu

Novosadska vlast odlučila je da pokazivače pravca u gradskim autobusima prebaci sa latinice na ćirilicu.

Izvor: B92, Radio 021

Nedelja, 13.01.2013.

16:36

Default images

Oni navode da je u to pitanje veoma bitno u "povratku ćirilice" u vojvođansku prestonicu.

Povodom promene pisma na pokazivačima pravca u gradskim autobusima zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić (DSS) izjavio je da Gradsko saobraćajno preduzeće na ovaj način doprinosi "povratku ćirilice na novosadske ulice".

"Povratak ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak ka očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada, a smatram da je zanimljivo i za turiste koji nas, poslednjih godina u velikom broju posećuju", izjavio je Borko Ilić i dodao da izmena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su autobusi numerisani.

Prema rečima direktora GSP Milana Balaća, takođe funkcionera DSS-a, tehnička služba ovog preduzeća će u naredna dva dana završiti proces prebacivanja pisma u 200 vozila koji imaju ugrađene pokazivače pravca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

397 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: