Dačić: Osumnjičeni priznao napad

Osumnjičeni Marko Kostić (23) iz Ćićevca priznao je da je u novogodišnjoj noći izbo sedmoricu mladića na Trgu Republike, izjavio Dačić.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 05.01.2013.

13:05

Default images

Njega je policija uhapsila u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković.

Kostić, kojem je određeno policijsko zadržavanje, priznao je šta je uradio i na saslušanju je rekao da je "u pitanju bio alkohol", kazao je ministar novinarima.

Ministar je dodao da je pronađeno još jedno lice koje je bilo u društvu Marka Kostića i da se istražuju okolnosti u vezi sa napadom.

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izjavio je večeras da policija radi na identifikaciji još dva muškarca koji su bili u društvu Marka Kostića (24) koji se sumnjiči da je u novogodišnjoj noći izbo sedam osoba na Trgu Republike u Beogradu.

Veljović je za Radio-televiziju Srbije kazao i da policija radi na otkrivanju motiva za ižršenja ovog krivičnog dela.

"Posle danonoćnog rada Kriminalistička policija Beograda danas je oko 12 sati lišila slobode Marka Kostića (24) iz Chićevca koji neprijavljeno boravi u Beogradu, a koji se sumnjiči da je direktan ižršilac krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju nad sedam lica u toku dočeka Nove godine na Trgu Republike u Beogradu", istakao je Veljović.

Podsetimo, Kostić je najpre nožem izbo Dejana V. a zatim njegovog druga Lazara I. Prilikom bekstva izbo je još petoro posetilaca na Trgu, među kojima su bila i dvojica Tunišana, Slovenac i državljanin BiH. Na teret mu se stavlja teško krivično delo ubistva u pokušaju. Inače, žrtve su svedočile da napadač nije bio sam. Bezbednosne kamere su snimile indicent na Trgu Republike, ali je gužva i činjenica da očevici nisu bili u stanju da detaljnije opišu napadača otežala potragu. Od sedmorice povređenih petorica su operisana.

Telegraf.rs piše da je napadač Marko K. navijač Partizana i član grupe "Zabranjeni". Prema pisanju ovog portala, napadač je po zanimanju moler i bio je zaposlen u “KFC Beograd”, a protiv njega u glavnom gradu podnesene su dve prijave zbog krađe, dok se u Ćićevcu tereti za nasilničko ponašanje. Telegraf podseća da je ta navijačka grupa pretila novinarki B92 Brankici Stanković.

Neki od povređenih su pušteni iz bolnice, dok se ostali oporavljaju u Kliničkom centru Srbije.

Na Odeljenju poluintenzivne nege Klinike za vaskularnu hirurgiju smešteni su Krešo Sekulić iz Banjaluke i Damjan Cmager iz Maribora, koji su zadobili ubodne rane u predelu natkolenice.

Dvojica državljana Tunisa, Muhamed Ajman (22) i Slim Bin Salaha (25), koji su sa grupom od 120 turista iz ove zemlje stigli na doček u Beograd, zadobila su više ubodnih rana u stomak i leđa i posle intervencije u Urgentnom centru prebačeni su na Prvu hiruršku kliniku gde se uspešno oporavljaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: