Četvrtak, 22.11.2012.

11:26

Ko je UNMIK da im smeta

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio da UNMIK nema ni moralno, ni legalno, a ni legitimno pravo da ometa izgradnju kuća i povratak na sever zemlje

Izvor: Beta

Default images

On je takođe najavio i da će ta misija vrlo brzo dobiti odgovor koji zaslužuje.

"Vlada Kosov,a bez obzira na nacionalnu pripadnost, čvrsto podržava izgradnju kuća na njihovim imanjima na severu. Ona će stalno biti uz njih kako bi sprečila ometanje izgradnje", kazao je Tači.

"UNMIK nema ni moralnog, niti legalnog niti legitimnog prava da ometa ili da pokušava da ometa izgradnju kuća i povratak građana na svoje", dodao je on.

Tači je, kako se navodi u saopštenju Vlade Kosova, rekao da će s ministrom unutrašnjih poslova razgovarati da se obezbede uslovi za neometan nastavak i proširenje radova i u ostalim delovima severa gde ljudi žele da se vrate svojim kućama.

"O ovome ću razgovarati s predstavnicima UNMIK-a i oni će dobiti odgovor koji zaslužuju", rekao je Tači.

Premijer je to izjavio povodom pokušaja kancelarije UNMIK-a da onemogući obnovu i izgradnju kuća Albanaca u selima na severu Kosova
gde većinu stanovništva čine Srbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: