"Diskriminišu Srbe,presuda sramota"

Lider Nove srpske demokratije (NOVA) i član Predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da je presuda Haškog tribunala sramotna i nepravedna.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

22:16

Default images

On je kazao da odluka Haškog tribunala predstavlja politički stav određenih međunarodnih struktura kojim odgovara da se diskriminiše i u nepogodan položaj dovede srpski narod.

Mandić je, u izjavi za medije, naveo da Hrvatska danas, posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, može da slavi sve ono što je uradila nad srpskim narodom.

"Može da slavi proterivanje 250.000 ljudi i brojne zločine, a da međunarodna zajednica ni najmanje ne može da osudi takvo ponašanje", kazao je Mandić.

On je dodao da NOVA, kao i čitav srpski narod Crne Gore, sa gnušanjem posmatra i konstatuje da je "na delu politika koja želi srpski narod proglasiti zločinačkim".

"I ovde u Crnoj Gori, iako je svaki treći građanin Srbin, postoje čitave orkestrirane kampanje kako bi se srpski narod prisilio da prihvati da smo zločinci, da smo najodgovorniji za sve nesreće koje su nas zadesile početkom devedesetih, iako svako ko hoće slobodno da pogleda šta se dešavalo na ovim prostorima, videće da su Srbi, u stvari, najveće žrtve razbijanja SFRJ", rekao je Mandić.

"Neviđena blamaža nazovi suda"

Odluka Haškog tribunala da oslobodi hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača je "neviđena blamaža tog nazovi suda", ocenilo je crnogorsko Udruženje učesnika ratova od 1990. godine.

Tribunal je oslobađajućom presudom za generale, kako je saopšteno, izvršio novi zločin nad žrtvama Oluje i poručio proteranim Srbima da zaborave na bezbedan povratak u Hrvatsku.

"Mračna poruka gazda Haškog tribunala, upućena preko ovakve presude, da je sila iznad pravde i da će njihovi ratni i politički saveznici, bez obzira na počinjeno zlo, uživati punu zaštitu, imaće dalekosežne posledice na rad tužilaštava i sudova u predmetima ratnih zločina u regionu", piše u saopštenju tog udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: