Crna Gora i Kosovo utvrđuju granice

U Podgorici je održan prvi sastanak komisija Crne Gore i Kosova za razgraničenja u cilju priprema za zaključivanje međunarodnog ugovora o državnoj granici.

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2012.

18:42

Default images

Na sastanku je zajednički konstatovano da je utvrđivanje državne granice Crne Gore i Kosova od posebnog značaja za proces integracija, te da će zaključivanje međunarodnog ugovora o državnoj granici doprineti razvoju dobrosusedskih odnosa, stabilnosti u regionu, poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta obe države, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Dogovoreno je, kako se navodi, da se zarad definisanja aktivnosti u obavljanju poslova razgraničenja pripremi poslovnik o zajedničkom radu komisije za utvrđivanja državne granice i pripremu za zaključivanje sporazuma o granici.

Pripremiće se i uputstvo za rad zajedničkog radnog tela za identifikaciju granične linije i izradu graničnih dokumenata, saopštila je Vlada Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: