Pojačano prisustvo KPS u Mitrovici

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti najavio je da će biti pojačano prisustvo policije u naselju “Tri solitera” u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

20:21

Default images

Hoti je rekao da su razlog za pojačano prisustvo pripadnika policije u ovom naselju sve češći incidenti u ovom delu Mitrovice u kojem žive Srbi i Albanci.

Poslednji ozbiljniji incidenti zabeleženi su u petak uveče kada je prvo napadnut jedan mladić albanske nacionalnosti, a potom i kamenovano jedno taksi vozilo sa kosovskim registarskim oznakama.

"Mladić koji je napadnut zadobio je lakše telesne povrede, dok je nešto kasnije polomljeno staklo na taksi vozilu koje je kamenovano. Oba slučaja su registrovana kao remećenje javnog reda i mira", rekao je on Tanjugu.

"Policija će u ovoj zoni pojačati mere bezbednosti od danas i prisustvo policije će biti češće kada je u pitanju policijsko patroliranje", dodao je Hoti.

U ovom naselju i u prošlosti je dolazilo do incidenata, a među najozbiljnijima je ubistvo kosovskog Albanca Seljvera Haradinaja, koje se dogodilo početkom aprila ove godine.

U naselju “Tri solietara” smeštena je i zgrada opštine Kosovska Mitrovica koja se više puta nalazila na meti nepoznatih napadača koji su je kamenovali i pucali na nju iz vatrenog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: