Završena sednica Predsedništva DS-a

U sedištu DS u Krunskoj ulici završena je sednica užeg Predsedništva DS-a. Kako saznaje B92, vojvođanske demokrate traže izbornu skupštinu DS za 14. oktobar.

Izvor: B92, Beta

Petak, 07.09.2012.

15:54

Default images

Sednica je počela u 15:30 a završena je nešto pre 18h.

Sednici su prisustvovali predsednik stranke Boris Tadić, zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednik DS Bojan Pajtić, potpredsednici Dragan Šutanovac i Dušan Petrović i predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović. Prisustvovali su i Borislav Stefanović i Miodrag Rakić.

Predsedništvo Demokratske stranke odlučilo je da sutrašnja sednica Glavnog odbora bude zatvorena za javnost nakon uvodnog izlaganja predsednika DS Borisa Tadića.

"Predsedništvo je donelo jednoglasnu odluku da se sutrašnja sednica Glavnog odbora Demokratske stranke održi u skladu sa Poslovnikom Glavnog odbora DS, tj. da zasedanje bude zatvoreno za javnost nakon uvodnog izlaganja predsednika DS", navodi se u saopštenju DS

U saopštenju se navodi da je Predsednštvo DS, nakon razmatranja više slučajeva političkog i medijskog revanšizma nove vlasti, donelo odluku o "formiranju tima za pružanje pravne i medijske asistencije svojim članovima koji su na udaru medijskih i drugih napada motivisanih revanšističkim porivima".

Predsedništvo je zakljucilo i da će se na sednici Glavnog odbora DS odlučiti o daljim koracima stranke, piše u saopštenju.

Borislav Stefanović je po izlasku sa sednice rekao novinarima ispred sedišta stranke u Krunskoj ulici da će uskoro biti izdato saopštenje i da će se mnogo toga o dešavanjima u DS razjasniti sutra na sednici Glavnog odbora.

"Neki potezi do sada nisu bili potrebni, a sutrašnji GO će pokazati, kako mi se čini, pravo lice DS i spremnost stranke da ide u skladu sa svojim vremenom", rekao je Stefanović.

Sednici nije prisustvuovala Jelena Trivan koja je rano popodne saopštila je da je podnela ostavku na tu funkciju iz moralnih razloga.

Za sutra je zakazana sednica Glavnog odobra DS-a, a uoči te sednice biće održana sednica beogradskih demokrata koja je u toku i pokrajinski odbori demokrata koji će u 19 časova održati svoju sednicu.

Pokrajinski odobr DS-a će kako saznaje B92 tražiti da vanredna izborna sednica DS-a bude održana 14. oktobra. Sazanjemo takođe i da je od jutros pokrenuta incijativa prikupljanja potpisa i drugih članova GO DS-a, ne samo iz Vojvodine, da se vanredna izborna skupština DS-a održi 14. oktobra.

Sinoć je u održana sednica proširenog sastava političkog Saveta DS-a na kojoj je predsednik demokrata Boris Tadić rekao da na sednici Glavnog odbora želi da raspiše izbornu skupštinu na svim nivoima. Tadić je izneo i stav da bi izbori trebalo da budu neposredni i da bi samo tako predsednik stranke, ko god da bio, imao pravi legitimitet.

Dragan Đilas je napustio sednicu nešto pre njenog kraja jer je otišao na sednicu Upravnog odbora košarkaškog saveza što je dan ranije najavio Dragoljubu Mićunoviću.

Kriza u Demokratskoj stranci počela je ubrzo nakon rezutlata predsedničkih i parlamentarnih izbora, nakon što je SPS odlučio da Vladu Srbije sastavi sa SNS-om i URS-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: