Uhapšen načelnik Kosovskog okruga

Kosovska policija privela je juče popodne načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića. Određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

Izvor: B92, Beta

Subota, 21.04.2012.

20:33

Default images

Zajedno sa Arsićem uhapšen je i član Crvenog krsta Srbije, Novica Živić.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi potvrdio je da je kosovska policija privela načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Zajedno sa Arsićem uhapšen je i član Crvenog krsta Srbije, Novica Živić.

Uhapšeni su zbog sumnji da su njih dvojica pretili nekolicini Srba da učestvuju na srpskim izborima, i da ukoliko to ne učine biće uhapšeni prvom prilikom kada uđu u Srbiju, kaže Redžepi.

Dvojica uhapšenih prisustvovali su fudbalskoj utakmici u Lipljanu i nakon kratke svađe došlo je do tuče a posle toga i do hapšenja, saopštila je Kosovska policija. Njima je određen pritvor od 48 sati, a na predlog tužioca pretresene su i njihove kuće.

"Posle verbalnih sukoba izbila je tuča među njima. Policija je intervenisala i u policijsku stanicu su privedena dva muškaraca srpske nacionalnosti", kazao je porparol Policije Kosova Baki Keljani.

Beta saznaje da je izvršen pretes u Arsićevoj kući i da su pronađeni pečat Demokratske partije i materijali iz prošlih izbora koje je na Kosovu održala Srbija.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović za B92 kaže da je motiv za hapšenja načelnika Gorana Arsića dalje zastrašivanje Srba na Kosovu.

"Krajnje je vreme da reaguje Euleks, jer ovo sve više podseća na 17. mart 2004. godinu", kaže Bogdanović.

Prema njegovoj oceni, približavanjem izbora koje Srbija organizuje 6. maja intenziviraju se tenzije i nasilje.

Ministar je optužio Prištinu da u poslednje vreme "hapšenjima i maltertiranjem i ratobornom retorikom podgrava ambicije albanskih ekstremista provocirajući nasilje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: