Cvetković:Ni optimista ni pesimista

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 23.02.2012.

13:47

Default images

On je dodao da smatra da je Srbija već sada ispunila sve postavljene uslove za dobijanje kandidature.

"Sačekajmo da vidimo šta će se događati narednih nekoliko dana. Ne želim da širim ni optimizam ni pesimizam, ali Vlada čini sve u okviru poznatih ograničenja da Srbija dobije status kandidata", rekao je Cvetković.

On je dodao da postoje politički uslovi za dobijanje statusa kandidata, o čemu se vode razgovri u Briselu i "na drugim nivoima".

Juče je predsednik Srbije Boris Tadić rekao da nije optimista kada je u pitanju dobijanje kandidature za članstvo u EU.

Direktorka vladine kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da vreme koje je preostalo do odluke ministara EU o kandidaturi Srbije treba iskoristiti da se radi na ispunjavanju saopštenih uslova i kriterijuma, a ne na predviđanje ishoda ministarskog sastanka zakazanog za 28. februar.

Delevićeva je novinarima, nakon konferencije Srbija i EU - kraj početka, rekla da je Srbija napravila pomak u implementaciji onoga što je dogovoreno između Beograda i Prištine, ali da treba sačekati ishod današnjih razgovora dve strane u Briselu.

Direktorka vladine kancelarije za evropske integracije istakla je da i današnja poseta ministra spoljnih poslova Nemačke Gvida Vestervelea jeste još jedna prilika za razgovore o procesu evrointegracija.

Ona je dodala da je to, takođe, prilika da se razgovara i o bilateralnim odnosima sa Nemačkom koja je, kako je podsetila, jedan od najvećih privrednih partnera Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: