DS: SPO bespotrebno podiže tenzije

DS smatra da je zahtev SPO za smenjivanje ministra Srđana Srećkovića dok se očekuje raspisivanje izbora "bespotrebno podizanje političkih tenzija".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 09.02.2012.

09:18

Default images

"Neprihvatljivo je i teško razumljivo da je SPO odlučio da dovede u pitanje odluku o izgradnji auto-puta do Čačka ili izbor člana Visokog saveta sudstva svojim neučestvovanjem u radu parlamenta", saopštila je Demokratska stranka.

DS smatra da politika razuma i poštovanja interesa građana, a ne politika ucena, jeste ono što je Srbiji potrebno i DS će se za to uvek zalagati, navodi se u stranačkom saopštenju.

Zahtev za smenjivanje Srećkovića je, prema oceni demokrata, "prvenstveno unutrašnji stranački problem SPO", u koje se DS principijelno nikada nije mešao.

"Demokratska stranka je uvek bila konstruktivan i korektan partner, spreman na dogovore i kompromise. Činjenica da Srbija prvi put posle 2000. godine ima vladu punog mandata govori, između ostalog, i o korektnom odnosu najveće stranke u njoj (DS) prema svim partnerima koji je čine", naveo je DS.

SPO:I dalje želimo smenu Srećkovića

Aleksandar Jugoviæ (Foto: Beta, Arhiva)
Potpredsednik i poslanik SPO Aleksandar Jugović ponovio je ranije danas da ta stranka čvrsto stoji iza zahteva za smenu Srećkovića.

"Pojedinačna fotelja ne može biti važnija od reforme pravosuđa. Ne vidim zbog čega bi jedno personalno rešenje bilo problem", naveo je Jugović.

On je dodao da ta stranka sada čeka odgovor Vlade Srbije o smeni Srećkovića.

Jugović je postavio pitanje zbog čega bi bilo nerealno menjati ministra vere i dijaspore neposredno pred izbore, što je, kako je rekao, bio jedan od argumenata protiv, kada je pre nekoliko dana ostavku podnela sada već bivša ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković.

"Mi ne tražimo zamenu, već ostavku ministra i da njegov resor preuzme neki od ministara iz Demokratske stranke”, pojasnio je funkcioner SPO.

Prema rečima Jugovića, postupak poslanika SPO, koji neće učestvovati u radu parlamenta dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, treba da posluži i kao primer da u budućnosti ne bi došlo do "gaženja moralnih kodeksa i dogovora partija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: