Šarić bio ataše za kulturu?

Jedan od braće Šarić bio je ataše za kulturu u Ambasadi Jugoslavije u Moskvi i prvi izvoznik kisele vode "Knjaz Miloš" u Rusiju, tvrdi analitičar Dušan Janjić.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

00:29

Default images

Ovo tvrdi osnivač Foruma za etničke odnose i analitičar Dušan Janjić u intervjuu koji je dao sarajevskim novinama "BH dani".

Prema Janjićevim rečima, Šarić je 1996. godine bio zaposlen u Amabasadi SRJ u Rusiji kao ataše za kulturu. On objašnjava da je reč o periodu kada je ambasador bio Danilo Ž. Marković, a crnogorski šef diplomatije Milan Roćen - savetnik za politička pitanja u našoj ambasadi.

"Mesto koje je Šarić u početku formalno pokrivao bilo je - ataše za kulturu. Reč je o čoveku koji je, kršeći sankcije, bio i prvi izvoznik kisele vode 'Knjaz Miloš' za Rusiju", kazao je Janjić.

Ne želeći da precizira da li je reč o Darku ili Dušku Šariću, on je zbunjenoj novinarki objasnio da su oni bili deo strukture koja je bila poznata kao "sinovi DB-a".

"Pre godinu dana, u jeku navodno najveće potrage za Šarićem, prošao sam preko sedam stotina vojvođanskih preduzeća i u čak četiri našao - Šarića. Čudno je da Srbija ne zna kako je Šarić ušao u Agro-Srem i Agro-Bačku", rekao je Janjić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: