Srbe sa Kosova iznenadio Tadić

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da je poziv Borisa Tadića da Srbi uklone barikade neprijatno iznenadio građane i predsednike opština.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

18:32

Default images

"Poziv predsednika Tadića da Srbi uklone barikade je veoma neprijatno iznenadio, ne samo predsednike opština, već i sve građane na Kosovu i Metohiji koji već četiri meseca borave na barikadima", kazao je Pantić agenciji Beta.

On je kazao da ih je Tadićev poziv iznenadio zbog toga što su "četiri meseca imali apsloutnu podršku i predsednika i Vlade Srbije da istraju" i dodao da ih je na to obavezala i deklaracija Skupštine Srbije.

Pantić je rekao da predsednici opština sa severa Kosova ne mogu sami da donesu odluku o uklanjanju barikada, već da moraju da razgovaraju sa građanima i da se konsultuju sa skupštinama opština.

"Mi ne možemo i ne želimo da preuzmemo na sebe odgovornost da donosimo krupne odluke, kao što je odluka o uklanjanju barikada. Mi nismo ni učestvovali u postavljanju barikada, već su to radili naši građani", kazao je Pantić.

Kako je naveo, nakon konsultacija sa skupštinama četiri opštine sa severa Kosova i razgovora sa građanima, biće doneta odluka koju će "prihvatiti i Tadić i međunarodna zajednica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: