SNS: Ne podržavamo deklaraciju DS-a

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da naprednjaci nisu više spremni da daju blanko podršku za deklaracije Demokratske stranke o Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

00:56

Default images

Vlast je udarila u zid i zato je jedini izlaz da cela Srbija stane iza jedinstvenog plana za Kosovo i Metohiju i da se on što pre predstavi velikim silama, kazao je Nikolić u intervjuu za sutrašnje "Novosti".

Nikolić tvrdi da još nije video tekst vladine deklaracije o Kosovu i Metohiji.

"Čujem da je taj dokument prvo kružio po ambasadama. Režimu je, izgleda, preče da ga prvo vide stranci nego Narodna skupština. Zato neka se ne nadaju da ćemo podržati deklaraciju ukoliko jasno ne kažu šta je stav države. Neka preseku: ostajemo na barikadama na severu ili ih sklanjamo", rekao je Nikolić.

On je kazao da niko iz SNS nije razgovarao "sa bilo kim iz vlasti" o podršci naprednjaka za kosovsku politiku.
Na pitanje šta ako Srbije ne dobije status kandidata 9. decembra, Nikolić je odgovorio da "Evropi treba jasno reći: lišavanjem Kosova, lišavate nas daljih razgovora".

"Ali sada mnogi iz Vlade kažu da odlaganje kandidature ne bi bilo smak sveta, ali sam siguran da bi bio smak vlade. Morali bi odmah da padnu", kazao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: