Dva deteta povređena u saobraćaju

Dve nesreće za jedan sat. Dečaka starog 6 godina u Rakovici je udario auto pred školom, a na dečaka od 11 godina naleteo je autobus ispred škole na Karaburmi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.11.2011.

19:35

Default images

Oba deteta su prevezena u Urgentni centar, i trenutno su van životne opasnosti.

Ispred Osnovne škole "14. oktobar" u naselju Rakovica je vozač automobila "fijat stilo" oko 17.30 udario dečaka starog sedam godina. Dečak je prebačen u Urgentni centar, a istraga je u toku, navode u MUP-u.

Dečak je sa teškim povredama zadržan na neurohirurgiji, rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Ispred osnovne škole u beogradskom naselju Karaburma je vozač gradskog autobusa naleteo na dečaka (11) koji je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

Do nesreće je došlo u 18.40 sati, kada je autobus na liniji 23, naleteo na dečaka na pešačkom prelazu kod osnovne škole "Jovan Popović" u Ulici Marijane Gregoran.

Dečak je imao snižen nivo svesti, povrede glave, a sumnja se i na povrede unutrašnjih organa, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Prevežen je u Urgentni centar na reanimaciju. U MUP-u Srbije je rečeno da je uviđaj u toku.

Obradović posetio povređene dečake

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović je u beogradskom Urgentnom centru obišao povređene dečake. Obradović je rekao da je dečak starosti šest godina, koga je udarilo vozilo u Rakovici, povredio obe noge i polomio nos.

Drugi dečak starosti 11 godina je zadržan u bolnici iz predostrožnosti, rekao je Obradović i istakao da su oba dečaka van životne opasnosti.

Ministar prosvete je apelovao na vozače da budu oprezni u saobraćaju, naročito u blizini škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: