Policija zadovoljna, al ipak štrajk

Policijski sindikat Srbije zadovoljan je razgovorom s predstavnicima MUP-a, ali najavljuje da će ipak nastaviti štrajk.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2011.

21:17

Default images

Štrajk se nastavlja dok ne razmotre predloge koje su dobili na tom sastanku, a koji se odnose na poboljšanje njihovog materijalnog i socijalnog položaja i uslova rada.

Predsednik PSS Veljko Mijailović kaže da je na osnovu rešenja ministra policije Ivice Dačića obrazovan tim koji će raditi na sistematizaciji, a urađeni su i pravilnici koje su tražili predstavnici reprezentativnog sindikata.

Prema njegovim rečima, preostala su sporna pitanja o dinamici isporuke uniforme i izmena i dopuna Zakona o policiji.

"Za sada ostajemo u štrajku, razmotrićemo pomoćna rešenja dok ne donesemo zajednički stav i u vezi izmena i dopuna Zakona o policiji i dinamici opremanja policijskih službenika", rekao je Mijailović nakon sastanka s predstavnicima MUP-a.

On je naveo da će štrajk sutra biti nastavljen istim intenzitetom. Mijailović je rekao da je danas na sastanku s predstavnicima resornog ministarstva pokazana ekspeditivnost i da su predstavnici tog sindikata zadovoljni dinamikom razgovora.

On je dodao da je za 14. oktobar zakazan sastanak na kome će biti načelnici svih policijskih uprava, a na kome će se razmatrati primena Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike. Članovi PS S jutros su stupili u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u.

Štrajk Policijskog sindikata Srbije nije ugrozio funkcionisanje policijskog sistema, osim u manjem delu šalterskih službi, u pojedinim policijskim stanicama.

PSS traži poboljšanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva da će sa smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata će biti samo za hitne slučajeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: