U zoru po pasoš i ličnu kartu

Neverovatne gužve ispred šaltera za izdavanje ličnih dokumenata. Policija objašnjava redove velikim interesovanjem za nove pasoše zbog odmora.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2011.

18:37

Default images

Redovi za vađenje novog pasoša ili lične karte formiraju se i pre izlaska sunca.

Građani kažu da nije redak slučaj da se, iako ste ustali u cik zore, vratite kući praznih šaka.

"Danas sam ustao u čet'ri, u pola pet sam uhvatio autobus, u petnaest do pet sam bio ovde, i dobio sam broj sedamdeset sedam. Smeta. Smeta sigurno. Recimo, ovde dve kabine koje bi trebalo da rade, jedna uopšte ne radi."

"Jednostavno dođete u četiri sata i ne dobijete broj. Onda odustanete, pa, ovaj, se pripremite i fizički i psihički za novo, ovaj, čekanje, pa opet ne dobijete, pa tako, ovo je četvrti put."

"Ovo je katastrofa šta se radi, tri godine ovo se ovako dešava i niko ništa ne preduzima."

Letnji meseci, kako kažu u Policijskoj upravi Stari grad u Beogradu, su vreme kada ljudi češće putuju u inostranstvo, pa su gužve neizbežne. Na to utiče i sezona godišnjih odmora u samoj policiji.

"Napravili smo raspored korišćenja godišnjeg odmora, tog rasporeda se strogo držimo i trudimo se da građani to naše odsustvo ne primete prilikom predaje zahteva. Veliki udar smo imali za maloletnu decu, čije su putne isprave izdate na novim biometrijskim pasošima 2008. i 2009. godine, čiji je rok važenja bio dve godine, tako da građani su već uplaćivali aranžmane, a nisu pogledali rok važenja putne isprave", kaže Branka Popadić, iz policijske uprave Stari grad.

Zarad smanjenja gužvi pojedine policijske uprave su uvele elektronsko zakazivanje termina za predaju dokumenata i zakazivanje putem SMS-a, a očekuje se da će sa krajem sezone godišnjih odmora i interesovanje za izdavanje dokumenata biti manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: