Bomba na kafić svedoka saradnika

Na kafić svedoka saradnika protiv kriminalne grupe Darka Šarića prošle noći je bačena bomba. Nema povređenih.

Izvor: Politika, Tanjug

Sreda, 08.06.2011.

06:55

Default images

Meta napada bio je kafić "La prinćipesa" u beogradskom naselju Žarkovo vlasništvo Nebojše Joksovića potvrđeno je Tanjugu u vrhu srpskog pravosuđa.

Istraga je u toku, navode u MUP-u i dodaju da se aktiviranje eksplozivne naprave dogodilo rano jutros oko četiri sata.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, nepoznata osoba prvo je razbila staklo na vratima objekta, a potom i aktivirala ekspolzivnu napravu.

Joksovićeva imovina, među kojima je i štamparija u Žarkovu, ranije je bila na meti napada, pošto je u medijima objavljeno da svedoči u procesu protiv Šarićeve grupe koja se tereti za šverc 2,7 tona kokaina.

Pljevljak Nebojša Joksović jedan je od najboljih prijatelja odbeglog Darka Šarića čije poznanstvo datira iz osnovne škole.

Joksović je u procesu protiv Šarićeve grupe, koji se vodi pred Specijalnim sudom, krajem prošle godine svedočio bez prisustva javnosti, na lični zahtev.

Beogradska štampa navodi da je to još jedan atak mafije na državu i ovaj incident dovodi u vezu sa Joksovićem, zaštićenim svedokom saradnikom u postupku protiv Daraka Šarića, navodeći da je kafić u koji je bačena bomba u vlasništvu Joksovića.

Navodno je nađen upaljač, deo eksplozivne naprave, koji je poslat na veštačenje, a policija istražuje motive napada, odnosno da li je uništavanje kafića u vezi sa eventualnim pretnjama zbog Joksovićevog svedočenja pred Specijalnim sudom u postupku protiv osumnjičenog Šarića.

Štampa podseća da je ovo u poslednjih mesec dana drugi napad koji policija karakteriše kao pretnju Šarićevog klana Joksoviću.

Imovina Joksovića nekoliko puta bila je na meti bombaša, a nedavno su na zgradu njegove štamparije ispaljene rakete iz bacača "zolja".

U septembru prošle godine u prostorijama njegove firme "BMG - MN štamparije", u ulici vodovodskoj u Žarkovu, izbio je požar koji se dovodio u vezu sa pretnjama zaštićenom svedoku saradniku.

Prema nezvaničnim informacijama, prilikom svedočenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, Joksović je potvrdio navode optužnice Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, a njegov iskaz je doveo i do proširenja optužnice protiv osumnjičenog Šarića koji je u bekstvu i njegovih 19 saradnika.

S druge strane, inspektori beogradske policije ispitivaće da li eksplozija u kafiću ima veze sa pretnjama zbog nekih eventualnih poslovnih problema vlasnika kafića.

Na njima je težak zadatak da odbrane državu od ataka mafije, smatraju poznavaoci prilika, a prenosi sutrašnja štampa.

Joksović je, uz Šarića i još 18 osoba, označen kao deo narko-klana, a optužnicom, podignutom u aprilu, na teret mu se stavlja da je uz Šarića, Gorana Sokovića, Željka Vujanovića, Boška Nedića, Dejana Rakića i Borislava Tunjića, prodavao drogu na teritoriji Italije.

Prema navodima optužnice, Šarić je iz Srbije organizovao da se u Italiji, u mestu Tirenija, iznajmi kuća u koju se dopremala droga. U njoj je držano 235 kilograma kokaina, a Joksovićev zadatak bio je da, po uputstvima Šarića, Vujanovića i Sokovića, organizuje posrednike u preprodaji narkotika.

Joksović, po zanimanju elektrotehničar, uhapšen je 27. januara prošle godine, u okviru akcije "Balkanski ratnik", a u julu iste godine je izveden iz Okružnog zatvora i prebačen na tajnu lokaciju, pošto je sa Specijalnim tužilaštvom postigao sporazum da postane svedok saradnik, podseća "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: