Haos u Škotskoj zbog jeftinog piva

Pogrešna, preniska, cena piva u reklami jednog supermarketa izazvala je pravi haos u saobraćaju u škotskom gradu Glazgovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2011.

12:27

Default images

Oko 40 limenki piva za 12,54 evra, stajalo je na reklami ispred više supermarketa, što je pobudilo pažnju Škota.

U lancu supermarketa su napravili grešku na svojoj reklami, prenosi BBC, jer su napisali premalu cenu za ponuđeno pivo.

Na reklami je trebalo da stoji da se može uštedeti 12,54 evra (11 funti) prilikom kupovine od tri paketa piva. Međutim u reklamnoj poruci stajalo je samo "11 funti za tri paketa piva".

Vest o prodaji jeftinog piva veoma se brzo pročula u Glazgovu pa su ljudi pohrlili u supermarkete. Ispred tri filijale došlo je do kolapsa saobraćaja, pa je policija morala da izađe na ulice.

Pre nego što je supermarket uočio grešku, više mušterija je iskoristilo povoljnu ponudu u više navrata, iako je stajalo da se ponuda može koristititi samo jednom po osobi.

Mnoge mušterije su posle kupovine jurile svojim kućama da se presvuku kako bi drugi, ili čak treći put kupovali jeftino pivo.

"Vlada haos", prenela je Rebeka Mekdugal preko Tvitera. "Svom ocu sam samo usput rekla o priči u vezi piva i on je najedanput skočio i otrčao do kola", napisala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: